Gräddtårta med hallon och blåbär.

Den här gången blev det en fruktig och fräsch gräddtårta!
Det är alltid lika roligt att göra en gräddtårta, det går bättre och bättre att spritsa.
Så det går framåt.
Innehåll:
Sockerkaksbotten
vitchokladmousse
hallonmousse
grädde
hallon, blåbär
Gelé

Vitchokladmousse
150 g vit choklad
½ msk smör
2 äggulor
2½ dl vispad grädde
Smält chokladen och smöret över vattenbad. Blanda i en äggula i taget, sedan lite av grädden. Vänd ner resten av grädden och fyll upp i önskad form/bunke.
Låt stå kallt.
Jag valde att täcka bären med gelé för att de skulle hålla sig fräscha längre.
Koka upp 1dl gelésocker med 1½ dl vatten, låt det svalna lite, sedan är det bara att antingen pensla eller hälla på bären.

/ v