Hallonmousse
Ingredienser:
4 gelatinblad
2 äggvitor
½ tsk vaniljsocker
0.4 dl vatten
1 dl socker
100 g hallon
½ dl kesella
½ dl florsocker
1 äggula
1,5 dl grädde
Räcker som fyllning till ca 15personers tårta.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa äggvitor och vaniljsocker hårt, koka upp socker och vatten tills sockret har löst sig, häll sedan droppvis ner det i äggvitorna samtidigt som du vispar. Vispa sedan tills det svalnat.

Mixa hallon, florsocker, kesella och äggula med en stavmixer.

Vispa grädden.
Smält gelatinbladen i mikron, rör ner dom i hallonsmeten (Tänk på att hallonsmeten inte får vara för kall, då stelnar gelatinbladen direkt och det blir som trådar).
Rör ner den vispade grädden i hallonsmeten, blanda sedan ner allt i de vispade äggvitorna.
Ställ kallt, gärna över natten.
/ v.