Tryfflar


Nu kommer äntligen ett inlägg med tryfflarna jag gjorde till jul! Jag har haft fullt upp så det har därför tagit lite längre tid än jag hade tänkt att slänga upp dem här! Men nu så!



F.v.
Kokostryfflar
100 g mörk choklad
3 dl florsocker
3 dl kokosflingor
vit choklad

Smält den mörka chokladen över vattenbad. Tag bort chokladen från vattnet och rör i grädden.

Tillsätt kokosflingorna. Arbeta därefter in florsockret, lite i sänder, till en smidig massa. Ställ kallt i 2 timmar.

Rulla till kulor och doppa i vit choklad.

Mörk chokladtryffel med amaretto
300 g mörk choklad
2 dl grädde
70 g smör
ca 6 cl amaretto

Mörk choklad att doppa i.
Ev vit choklad att ringla över.

Koka upp grädde, lägg i den grovhackade chokladen, rör till en jämn smet. Tillsätt sedan smöret och amaretto.
Ställ in i kylen i några timmar.
Rullar till kulor och doppa i mörk choklad.
Ringla över smält vit choklad.

Ljus chokladtryffel
300g ljus choklad
2 dl grädde
70 g smör

Ljus choklad att doppa i.

Koka upp grädde, lägg i den grovhackade chokladen, rör till en jämn smet. Tillsätt sedan smöret, ställ in i kylen i några timmar. 
Rulla till kulor och och doppa i den smälta chokladen.







Här är en bild på en av de presentpåsar jag gjorde. Blev inte så jättebra bild, men så är det när man kommer på att man skulle ha fotat när alla påsarna är klara!
I de andra påsarna va det även tryfflar och lite fler sorters marsipanfigurer!
Men glömsk som jag är glömde jag självklart att ta kort på dem! :P

Det va det, nu kan man äntligen lägga julen bakom sig.
Nu ska jag ägna mycket av min lediga tid åt tårtbak var tanken.

Så titta förbi då och då vetja!

/ v



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0