Marsipantårta.


Glömde tyvärr kameran, fick ta med mobilen isället, därav den suddiga bilden.
Den blev inte alls som jag hade tänkt mig från början, ändrade som vanligt om massor när jag väl stod där. Men helt okej blev den iaf!

Innehåll:
Sockerkaksbotten
Hallonmousse
Lemoncurd blandat med grädde

Täckt med grädde och marsipan.

LemonCurd
100g smör
2 ägg
2 dl socker
2 st Citroner

Koka upp rivet citronskal, citronsaft, 1 dl socker och smör.
Låt svalna.
Vispa ägg och 1 dl socker poröst. Blanda med citronkrämen, sjud tills den tjocknar, koka ej!
Låt svalna, ställ in i kylen.

Till den här tårtan valde jag att blanda ut LemonCurden med vispad grädde. Det rekommenderar jag verkligen, blev supergott!

Hallonmousse

5 gelatinblad
3 äggvitor
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl vatten
2 dl socker
200 g frysta hallon
1 dl kesella
1 dl florsocker
2 äggulor
3 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa grädden.
Vispa äggvitor, citronsaft och vaniljsocker till maräng. Koka upp vatten och socker. Häll droppvis ner sockerlagen i marängen medan du vispar. Fortsätt vispa tills det har svalnat.
Mixa hallon, kesella, florsocker och äggulor tills det blir slätt.
Smält gelatinbladen, antingen i mikron eller på spisen, blanda sedan ner i hallonblandningen. Vänd även ner grädden i hallonblandningen.
Vänd sedan ner allt i marängen.

Häll över i en burk, portionsformar mm. Ställ in i kylen.


/ v




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0