Marängsmörkräm

Ingredienser:
5 äggvitor
3,75 dl socker
1 citron
500 g rumstemp. smör

Vispa äggvitor, socker och citronsaft över vattenbad tills det har tjocknat en aning och blivit som ett skum. Vispa med maskin tills det har svalnat, blanda i smöret lite i taget och vispa till en tjock och fluffig kräm.

Den här smörkrämen rekommenderar jag starkt, den är betydligt godare och inte lika mäktig som andra smörkrämer. Det går att smaksätta med i stort sett vad som helst, jag brukar använda citron för att det syrliga passar så bra till nästintill allt.
Jag använder den till att spackla tårtor med när jag vill uppnå ett jämt och bra resultat och ska täcka den med sugarpaste.

/ v.
marika
2013-10-07 @ 22:14:16

hej !! är det verkligen 500gr smör till en tårta??

Svar: Hejhej! Det beror på hur stor tårta man gör. När jag gör en tårta på en botten på 28 cm brukar det bli bra. Oftast blir det lite över, men halverar man kan det istället bli lite snålt.
Veronica




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0