Blåbärsmousse

4 gelatinblad
250 g blåbär
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

Tina blåbären (om de är frysta) och mosa dem sedan med stavmixer till en puré.

Lägg blåbärspuré och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i blåbärspurén. Rör om tills gelatinet löst sig.

Ställ åt sidan och låt svalna lite.

Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner blåbärspurén i grädden tills allt är blandat.

Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.

 

Receptet taget från följande hemsida: Tårtprinsens barnbarn 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0