Kladdkaka med björnbär och gammaldags vaniljglass



En kladdkaka är alltid ett säkert kort, nästan alla gillar den och den tar inte speciellt lång tid att göra. Om man nu har ont om tid är den perfekt!

Receptet jag alltid bakar efter är riktigt bra, den blir mumsigt kladdig och kanongod!


Kladdis

2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
100 g smör

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret på svag värme. Dra av kastrullen från värmen, tillsätt socker, kakao och vaniljocker. knäck sedan i äggen och blanda till sist i mjölet lite i taget.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
Låt stå ungefär 25-30 minuter. Kolla gärna lite tidigare. När den fortfarande är lite dallrig i mitten är den färdig.



När jag gjorde den här använde jag en form som va 26 diameter, så jag tog receptet gånger 1½.
Men har man en lite mindre form räcker det gott och väl att följa receptet som det är!

Passar utmärkt med goda bär och glass! Eller grädde såklart om man hellre vill ha det!


/ v



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0