Limecheescake


I helgen stod det grillat på menyn, tyckte därför att en syrlig efterrätt skulle passa kanon.
Jag provade att göra en limecheescake för första gången, och det blev verkligen riktigt smarrigt.
Botten:
8 st digestivekex
50 g smör
Smula kexen i en bunke, smällt smöret och häll över kexsmulorna, blanda och tryck ut i en form med löstagbar botten.
Fyllning:
400 g philadelphiaost
4 st ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
1 st lime
Skilj på äggulor och äggvitan, lägg i vardera skål.
Vispa äggvitorna hårt.
Vispa sedan äggulorna tillsammans med sockret pösigt.
Vispa sedan grädden i en separat skål.
Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret och blanda sedan ner det i bunken med äggulorna och sockret.
Rör sedan försiktigt ned grädden och äggvitorna i ost- och ägguleblandningen.
Riv skalet av en lime och pressa sedan saften ur en halv lime och blanda ner i smeten.
Häll smeten i formen och ställ in i frysen över natten. Ta fram cheesecake:n ca 1 timme innan den ska serveras!
/ v.