Täcka en tårta
Jag tänkte visa och förklara hur jag brukar göra när jag spacklar och täcker en tårta.
Ett turntable är något jag alltid använder mig av då det underlättar att kunna snurra på tårtan hela tiden när man arbetar.

Jag lägger alltid ihop tårtbottnen med fyllningarna dagen innan och låter den sedan stå i en springform täckt med plastfolie i kylen över natten.
Det gör att kanterna blir raka och tårtan blir mer stabil, sedan får den även stå och safta till sig lite ihop med fyllningarna vilket är ett stort plus.

Den här gången skulle jag spackla tårtan med grädde, lägg på ganska rejält och börja sedan att bre ut ovansidan och kanten sist.

Spacklad och klar.

Kavla ut marsipanen och ta till lite extra så är det lättare att få till en fin kant utan veck.
Använd sedan händerna eller i det här fallet en smoother för att få till marsipanen på tårtan.

Skär sedan bort överflödet.

Nu är den färdig att dekoreras.
/ v.